Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Position switch bij Vlaanderen Circulair

maandag 14 mei 2018

Eind deze maand geeft Jiska Verhulst de functie van transitiemanager Circulaire Economie door aan Brigitte Mouligneau.

position switch

Spraakmakend

Jiska leidde sinds 2012 Plan C – “het transitienetwerk duurzaam materialenbeheer” - en sinds 2017 Vlaanderen Circulair. Met open vizier en de nodige portie lef bouwde ze Plan C in 4 jaar tijd uit tot een spraakmakende organisatie. Plan C werd synoniem voor vernieuwing en vindingrijkheid. Het was op een Plan C-event in 2014 dat de term ‘circulaire economie’ in Vlaanderen geïntroduceerd werd.

Jiska leidde vorig jaar de fusie naar Vlaanderen Circulair in goede banen. Vlaanderen Circulair nam meteen een vliegende start. De eerste wapenfeiten: een Green Deal Circulair Aankopen met meer dan 150 deelnemers, een subsidie-oproep met in geen tijd 134 inzendingen en een verdere verdieping en verbreding van het denken en doen in de circulaire economie in heel Vlaanderen. Partners uit het bedrijfsleven, middenveld, de kenniswereld… allen gingen ze aan de slag. Na 6 jaar was voor Jiska de tijd rijp voor iets helemaal nieuws. Ze gaat nu aan de slag bij VITO Energyville, om complexe energieprojecten in brede partnerschappen onder stroom te zetten. Merci Jiska! En veel succes!

We blijven de circulaire economie vooruitstuwen. Mét de energie, innovativiteit en daadkracht die Jiska in het Vlaanderen Circulair-DNA heeft gebracht.

Onderhandelen, bemiddelen, coachen

Een logische keuze om het werk voort te zetten was Brigitte Mouligneau. Brigitte is een juriste en bouwde in een aantal overheidsfuncties 16 jaar ervaring op in Europese en internationale relaties. In 2007 werd ze afdelingshoofd van de Stafdienst van de Vlaamse Regering. Brigitte werd in de vorige regeerperiode door de Vlaamse Regering aangeduid als procesmanager van de transities van Vlaanderen in Actie. In die functie leerde ze het klappen van de zweep kennen in onderhandelen, bemiddelen en transities begeleiden.

Sinds 2016 werkt Brigitte mee aan de (opbouw van) Vlaanderen Circulair. Ze werkte tot op heden aan het projectmanagement voor circulaire stad en circulair ondernemen. Inhoudelijk volgde ze het thema circulair bouwen op. En nu, dus, duidden ministers Schauvliege en Muyters haar aan als transitiemanager Circulaire Economie.

Brigitte wordt nu manager van een 13-koppig team en een publiek-privaat partnerschap dat nog even enthousiast de circulaire economie in Vlaanderen vooruit zal blijven stuwen. Mét de energie, innovativiteit en daadkracht die Jiska in het Vlaanderen Circulair-DNA heeft gebracht. No time to/for waste.

Share article