We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
donderdag 23 december 2021
In onze laatste nieuwsbrief blikten we even terug op 2021. Het was een jaar vol partnerschappen, enthousiaste doeners, awards en actiedagen.
Je kan je hier inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
We gaven samen met ministers Hilde Crevits en Zuhal Demir het startschot voor de vernieuwde werking met zes werkagenda’s en acht hefbomen.
29 + 19 projecten kregen financiële steun van respectievelijk OVAM en VLAIO voor een totaal bedrag van 4,5 miljoen euro. ...
12 hubs voor circulair en sociaal ondernemerschap gingen van start. Het doel: in de eigen regio nieuw circulair ondernemerschap met een sociale impact een extra boost geven.
Het CE Center presenteerde -covid proof- het resultaat van 5 jaar onderzoek, samen met de lancering van de online monitor voor circulaire economie in Vlaanderen.
We reikten samen met OVAM de Ecodesign Award 2021 voor studenten uit in het Design Museum Gent. Aansluitend opende de de expositie waar je de winnende ontwerpen kan ontdekken.
Tijdens de EU Green Week hielden we een actieweek voor Circulair Bouwen met 8 sessies, een marktdialoog, een online video wall, en een Europese Circular hotspot-sessie.
In een aflopend project bij de zorgorganisaties Zorgband en Curando rond het meten van voedselverliezen, is vastgesteld dat een deel van de bereide voeding, niet wordt geconsumeerd. Zo gaat een gedee…
De Vlaamse Overheid zet via voedselhubs actief in op de herverdeling van voedseloverschotten naar mensen in kansarmoede. Om optimaal te werken, moeten die voedselhubs ingebed zijn in een netwerk van …
In Vlaanderen produceren supermarkten jaarlijks naar schatting zo’n 48.000 ton eetbare voedselreststromen. 95% hiervan wordt als afval afgevoerd. Toch zijn ze geschikt als voeder voor insecten. Die k…