Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

 

Info voor deelnemers

 

LINKEDIN-GROEP

Word lid van onze GDCA-groep op LinkedIn en ontvang als eerste updates en nieuws.

Naar de LinkedIn-groep >

COMMUNICATIEPAKKET

Alle labels, visuals, teksten voor gebruik in de eigen kanalen.

Open het pakket (Dropbox-folder) >

LEREND NETWERK

De Green Deal Circulair Aankopen kende een uitbundige start met veel deelnemende aankopers en ook een ruime groep ondersteunende partijen. Deze zomer wordt hard gewerkt aan het uitstippelen van het traject van het lerend netwerk en de opstart van het online leerplatform.

Vanuit Vlaanderen Circulair wordt daarom begin juli een externe opdracht voor een begeleidingsteam gelanceerd, die de stuurgroep zal ondersteunen. Het begeleidingsteam zal bestaan uit een groep van  personen of organisaties met expertise in procesbegeleiding, inhoudelijke expertise circulair aankopen, en communicatie.

De opstart van het online leerplatform is voorzien in de loop van september. We houden u hiervan op de hoogte.

​In het najaar plannen we alvast twee bijeenkomsten van het lerend netwerk:

Heeft u voordien al inhoudelijke vragen mag u deze zeker ook posten op de LinkedIn-groep ‘Green Deal Circulair Aankopen’. Zo krijgen we nu al een actief lerend netwerk waarin deelnemers elkaar verder kunnen helpen.

Uiteraard kunt u ook terecht bij Dimitri, Veerle, Laurien, Bart en Leen

SUBSIDIECALL PROJECTEN CIRCULAIR AANKOPEN

Minister van Omgeving Joke Schauvliege maakt 1,7 miljoen euro vrij voor circulaire economieprojecten in Vlaanderen. Een deel van deze middelen wordt besteed via een open call voor projecten in het kader van de Green Deal Circulair Aankopen.

Deze subsidies zijn bestemd voor wie zich ingeschreven heeft als aankoper of ondersteunende partij in de Green Deal Circulair Aankopen. Meerdere partners van de Green Deal mogen uiteraard ook samenwerken aan één project.

De call is bedoeld voor projecten die als experimenteel, demonstratie- en disseminatieproject kunnen dienen op vlak van circulair aankopen. De projecten moeten beantwoorden aan de definitie en doelstellingen van circulair aankopen, zoals omschreven in de Green Deal.

Vlaanderen Circulair (OVAM) subsidieert tot 50% van een project, met een maximum van 20.000 euro.

Meer info over de call vindt u op deze pagina.

Indien u nog vragen heeft over het lerend netwerk of de subsidiecall kan u terecht bij Dimitri Strybos of Veerle Labeeuw van Vlaanderen Circulair.