Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Expert Day 'Circulair Bouwen'

Pixii organiseert EXPERT DAY CIRCULAIR BOUWEN.

Het streven naar gebouwen die efficiënt zijn in hun energieverbruik is inmiddels een wijdverspreid gedachtengoed binnen de bouwsector. Als we verder kijken dan de gebruiksfase zien we dat er nog heel wat verbetering mogelijk is. De inefficiëntie waarmee gebruikte materialen vandaag gerecupereerd worden brengt enorm veel verspilling met zich mee. Dit geldt bij afbraak, maar ook bij het aanpassen en uitbreiden van gebouwen. Bij deze processen kan er niet alleen op energie, maar ook op kostbare materialen en grondstoffen flink bespaard worden.

CIRCULAIR BOUWEN gaat uit van het principe dat een gebouw tijdens zijn levensduur gemakkelijk aanpasbaar is en uiteindelijk ook eenvoudig te demonteren, zodat herbruik van integrale onderdelen mogelijk wordt. Zo worden natuurlijke hulpbronnen niet onnodig uitgeput, wordt onze leefomgeving niet onnodig vervuild en wordt ook heel wat energieverbruik vermeden. Deze manier van werken kan de bouwsector revolutioneren!

Op 20 maart organiseert Pixii een EXPERT DAY CIRCULAIR BOUWEN. Je leert hier alles over dit vernieuwende principe: van ontwerp tot aanbesteding en van financiering tot uitvoering. 

Meer weten >

Locatie: Cultuurcentrum De Factorij Willem Lambertstraat 10 1930 Zaventem

Prijs: 120

Voeg toe aan kalender

Gerelateerde Events