Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Terroir

Totaalaanpak van voedseloverschotten

De missie van Eatmosphere is om voedseloverschotten te vermijden, en als dat dan toch niet gelukt is, om ze te herwaarderen. Mensen worden bewust gemaakt van die verspilling, en de overschotten worden gerecupereerd.

Het project Terroir brengt de voedingsproducten, de makers en de gebruikers van voeding en het voedselerfgoed samen. Het pakt de voedseloverschotten aan door ze te gebruiken in vier eenheden, die elkaar wederzijds beïnvloeden. In het Open Food Lab worden de voedseloverschotten onderzocht en ontwikkeld tot producten. Die worden rechtstreeks gedeeld en getest bij een breed publiek in het Brusselse rest-aurant met de naam Mary Pop-in. Het Community centrum legt contact tussen alle partijen die voeding als gemeenschappelijke factor hebben. Dat creëert bewustzijn en verbondenheid. En het Education centrum leidt mensen op met workshops over duurzamere en betere voeding, en brengt de kennis over.

Eatmosphere

Partners Proef (Air castles MW)

Thema's Call 2017 ›

Sectoren Voeding › Detailhandel › Sociaal-cultureel ›