Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

KOMOSIE

Circulair aan de slag met voedseloverschotten en nevenstromen in de voedselketen

In dit project maken foodsaversbedrijven lekkere producten met overschotten van een supermarktketen en met de nevenstromen van landbouw- of voedselverwerkende bedrijven.

Voedselverliezen hergebruiken is maatschappelijk en economisch relevant. Het behoort tot de beste opties voor waardebehoud, en is een van de meest kostenefficiënte methodes om de CO2-uitstoot te verminderen.

De deelnemers aan het project krijgen een demonstratie van het modelconcept van De Restjesfabriek. Deze innovatieve samenwerking tussen sociale-economiebedrijven en reguliere bedrijven creëert een meerwaarde door de sociale tewerkstelling. Experts van de Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie (KOMOSIE), van COnsommation DUrable/DUurzame Consumptie (CODUCO) en van VIVES Hogeschool helpen om hiervoor nieuwe businessmodellen in cocreatie te ontwikkelen en in de praktijk te testen in een pilootproject.

KOMOSIE

Partners VIVES, CODUCO

Thema's Call 2017 ›

Sectoren Voeding › Detailhandel › Sociaal-cultureel ›